- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια σπόρους καλαμποκιού
- 2 κίτρινα κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150g κίτρινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
- 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σκόρδο (προαιρετικά)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι βαθύ σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού και τις φέτες από τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να είναι τρυφερά αλλά τραγανά. Μεταφέρουμε το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το ξύδι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 140
Πρωτεΐνη: 3g
Λιπαρά: 8g
Υδατάνθρακες: 17g
Εδώδιμες ίνες: 2g